Ovnbagt vildlaks med citrongræs og kaffirlime på sød chilisauce

700 gr. laksefilet uden skind

4 stænger citrongræs

12 stk. kaffirlime blade  (de frosne er bedst)

12 stk. springonion/forårsløg

200 gr. frisk spinat

8 stk. små gulerødder med top

Fiskesauce

Majsolie

Sød chilisauce købes samme sted som citrongræs, fiskasauce og limeblade

Laksen deles i fire lige store stykker. Forårsløgene klargøres og snittes i skrå stykker. De små gulerødder skylles rene og toppen skæres fra ca. to cm. oppe. Spinaten skylles. Hver stængel citrongræs flækkes på langs. Fordel forårsløg, spinat og gulerødder i bunden af et stort ildfast fad, fordel kaffirlimebladene, læg laks og citrongræs oven på bladene. Tre spsk. fiskesauce,  tre spsk. majsolie og fem spsk. sød chilisauce dryppes over laks og grønt. Det er ikke nødvendigt at salte, da fiskesaucen er meget salt. Stil det ildfaste fad i ovnen ved 160 grader i ca. en halv time. Når laksen er mør, er retten klar.

Denne ret passer godt til en god læskende øl som Mekong fra Jensens Bryghus.